De største favoritter til at vinde EM i Fodbold i 2024

28. maj 2024

EM 2024 i Tyskland nærmer sig, og spekulationerne om, hvem der vil stå som vindere, intensiveres.

Turneringen, som vil samle nogle af de bedste fodboldnationer i verden, ser ud til at blive en spektakulær begivenhed. Her er de største favoritter baseret på de seneste nyheder og analyser. Find bookmakernes favoritter til EM-titlen 2024 hos NetBet Danmark.

England

England går ind i turneringen som favoritter med odds 4 for at de løfter trofæet i sidste ende. Gareth Southgates mandskab har vist markante forbedringer i de seneste turneringer, og de har kvalificeret sig komfortabelt. Med spillere som Harry Kane, der har scoret syv mål i kvalifikationen, og det unge talent Jude Bellingham, som er hurtigt ved at udvikle sig til en af verdens bedste midtbanespillere, ser Englands trup stærk ud.

Harry Kane fortsætter med at være en afgørende figur for England, og hans evne til at score mål vil være afgørende for holdets succes. Kane har vist en imponerende evne til at træde frem i vigtige øjeblikke, hvilket kan være forskellen mellem sejr og nederlag i de tætte kampe. Jude Bellingham, på den anden side, har bragt dynamik og kreativitet til midtbanen. Hans præstationer i både klub- og landskampe har cementeret hans status som en af de mest lovende unge spillere i verden.

Holdet har også en bred vifte af talentfulde spillere som Bukayo Saka, Phil Foden, Jack Grealish og James Maddison. Disse spillere giver Southgate forskellige taktiske muligheder, hvilket kan være afgørende, når holdet står overfor forskellige typer modstandere. En af de største bekymringer for England er dog, om Southgate vil være i stand til at udnytte dette talent fuldt ud og spille en mere offensiv stil, som mange fans og eksperter mener holdet er i stand til.

Frankrig

Frankrig er ligeledes blandt favoritterne med odds på 4.5. De franske verdensmestre fra 2018 har en af de mest talentfulde trupper med spillere som Kylian Mbappé, der nu er anfører for holdet og en af de mest frygtede angribere i verden. Mbappé, der vandt Golden Boot ved VM sidste vinter, vil være ivrig efter at sætte sit præg på EM 2024. Med 43 mål i 73 landskampe har han allerede vist sin evne til at levere på den største scene.

Ud over Mbappé har Frankrig en række andre stjernespillere, herunder Antoine Griezmann, Karim Benzema og N’Golo Kanté. Denne kombination af erfaring og ungdommelig energi gør Frankrig til en formidabel modstander. Holdet har også en stærk defensiv base med spillere som Raphael Varane og Presnel Kimpembe, der giver stabilitet og styrke i forsvaret.

En potentiel svaghed for Frankrig kan være deres tendens til at bukke under for presset i de afgørende øjeblikke. Dette var tydeligt ved EM 2020, hvor de blev elimineret i 16-delsfinalen af Schweiz efter en dramatisk straffesparkskonkurrence. Trods disse udfordringer er Frankrigs talent og erfaring svære at ignorere, og de vil uden tvivl være en af de største trusler ved EM 2024.

Tyskland

Som værtsland er Tyskland blandt de mest nævnte favoritter, selvom deres form i de seneste turneringer har været svingende. Efter en kaotisk periode, der førte til Hansi Flicks afskedigelse, er Julian Nagelsmann trådt til som træner og har allerede vist positive takter med sejre i venskabskampe. Tyskland har en lang tradition for at præstere godt i store turneringer, og hjemmebanefordelen kan være en afgørende faktor i deres bestræbelser på at genvinde EM-titlen.

Julian Nagelsmann har introduceret en ny energi til holdet, og hans moderne taktiske tilgang kan være nøglen til Tysklands succes. Spillere som Jamal Musiala og Florian Wirtz repræsenterer den næste generation af tyske stjerner, og deres evne til at levere på den store scene vil være afgørende. Erfaringen fra mere etablerede spillere som Ilkay Gündogan og Joshua Kimmich vil også være vigtig i at guide de yngre talenter gennem turneringen.

En udfordring for Tyskland er deres nylige præstationer i store turneringer, hvor de har lidt tidlige exit i både VM 2018 og VM 2022. Dette har rejst spørgsmål om holdets mentale styrke og evne til at håndtere pres. Nagelsmanns evne til at samle holdet og få dem til at præstere deres bedste vil være afgørende, hvis Tyskland skal opfylde forventningerne som værtsnation.

Spanien

Spanien har kvalificeret sig stærkt til EM 2024 med fem sejre i seks kampe og betragtes som en potentiel vinder med odds på 8. Under ledelse af Luis de la Fuente har holdet en imponerende midtbane med spillere som Rodri, Pedri og Gavi. Denne trio giver Spanien kontrol over midtbanen og evnen til at dominere boldbesiddelse, hvilket er en central del af deres spillestil.

Alvaro Morata har vist form med flere mål i de seneste kampe, og hans evne til at finde netmaskerne vil være afgørende for Spaniens succes. Holdet har dog stadig udfordringer med at finde en konsekvent målscorer, hvilket har været et problem siden David Villas og Fernando Torres’ dage. Denne mangel på en klinisk afslutter kan blive et problem i de tætte kampe.

En anden udfordring for Spanien er deres evne til at håndtere pres i afgørende øjeblikke. Deres præstationer i de seneste turneringer har været inkonsekvente, og de vil skulle vise større stabilitet for at gå hele vejen. Med en stærk midtbane og en forbedret defensiv struktur har Spanien dog potentialet til at være en seriøs konkurrent ved EM 2024.

Portugal

Portugal har vist sig som en stærk konkurrent under den nye træner Roberto Martinez, med otte sejre ud af otte mulige i kvalifikationen. Cristiano Ronaldo fortsætter med at være en vigtig brik for holdet, selv i en alder af 38 år. Hans evne til at score mål og tiltrække forsvareres opmærksomhed giver plads til andre offensive spillere som Bruno Fernandes, der har været central for Portugals succes med adskillige mål og assists.

Bruno Fernandes har været en nøglespiller for Portugal, og hans evne til at skabe chancer og score mål gør ham til en af de vigtigste spillere i turneringen. Under Martinez har Portugal vist en offensiv og dynamisk spillestil, der kan skabe problemer for enhver modstander. Holdet har også en stærk defensiv struktur, hvilket giver dem en solid base at bygge deres angrebsspil på.

En potentiel svaghed for Portugal kan være afhængigheden af Ronaldo, især hvis han ikke er i stand til at præstere på sit højeste niveau. Holdet har dog vist, at de kan levere stærke præstationer som en samlet enhed, og deres dybde i truppen giver dem mulighed for at tilpasse sig forskellige taktiske situationer. Med deres nuværende form og talentmasse er Portugal en af de største favoritter til at vinde EM 2024.

Med så mange stærke hold og talentfulde spillere er det svært at forudsige en klar vinder af EM 2024. England, Frankrig, Tyskland, Spanien og Portugal er alle stærke kandidater, hver med deres unikke styrker og svagheder. Det bliver en spændende turnering, hvor alt kan ske, og hvor hvert hold vil kæmpe hårdt for at løfte trofæet i Tyskland næste sommer.

Se den officielle UEFA Euro 2024 side her: www.uefa.com/euro2024