Fodbold i dag

Fodboldkampe i dag: torsdag d. 13. juni 2024

Fodboldkampe i dag: torsdag d. 13. juni 2024

Er der dansk fodbold i dag?

Superligaen spilles (typisk) således:
Fredag: én kamp kl. 19.00
Søndag: to kampe kl. 14.00, én kamp kl. 16.00 og én kamp kl. 18.00
Mandag: én kamp kl. 19.00

Den danske Superliga er uden sammenligning Danmarks vigtigste sportsliga og Danmarks bedste fodboldrække. I Superligaen spiller 12 klubber om det danske mesterskab, samt nedrykning til 1. division. Det er også i Superligaen, at pladser til Champions League, Europa League og Europa Conference League afgøres.

Der spilles i alt 193 kampe i en sæson. Det inkluderer både kampene i grundspillet og slutspillet. I grundspillet møder alle 12 hold hinanden 2 gange; på hjemme- og udebane – og de 6 bedste hold går videre til slutspillet med deres point.

Sæsonens start og slut har varieret lidt igennem årene afhængigt af antallet af deltagende klubber. Sæsonen starter typisk i juli og slutter i maj året efter.

Hvem viser Superligaen i TV?

Det er Discovery og Viasat, der har rettigheder til at vise Superliga-kampe i Danmark. De kanaler, der typisk viser Superligaen i TV, er følgende:

  • 6’eren
  • Canal 9
  • TV3+
  • TV3 Sport
  • TV3 Max

At se Superliga-kampe kræver altså, at du har et TV-abonnement med én af ovenstående kanaler – eller at du alternativt har en streamingtjeneste fra Viasat eller Discovery, hvor sport er inkluderet.

Er der Champions League i dag?

Champions League (gruppespillet) spilles således:
Tirsdag: to kampe kl. 18.45 og resten kl. 21.00
Onsdag: to kampe kl. 18.45 og resten kl. 21.00

Champions League er Europas største sportsbegivenhed. Her dyster alle de største europæiske klubber om mesterskabet. De forskellige landes klubber kvalificerer sig fortrinsvis ved placeringer i de nationale ligaer.

I Champions League spiller Europas 32 bedste klubber, og de inddeles i grupper af 4 hold fra forskellige lande. Hvert hold spiller 6 kampe i gruppespillet, og de to hold med fleste point fra hver gruppe går videre til ottendedelsfinalen. I alt består Champions League af 125 kampe.

Champions League starter i efteråret. Det varierer lidt hvornår, men det spilles typisk fra september. Champions League afgøres i juni året efter. Typisk er gruppespillet afgjort i løbet af december, hvorefter ottendedelsfinalerne kan begynde efter vinterpausen.

Ny struktur fra 2024/2025-sæsonen

UEFA har besluttet at udvide Champions League til 36 hold fra 2024/2025-sæsonen. Herfra vil gruppespillet også blive omdannet til én stor turnering, hvor alle hold spiller 10 kampe mod forskellige modstandere.

De 8 bedste hold går direkte videre til ottendedelsfinalen i den nye struktur. De øvrige 16 hold skal spille om de øvrige 8 pladser. I sidste ende sendes de 12 dårligste hold til Europa League.

Hvor gruppespillet tidligere talte 96 kampe, vil det i det nye format tælle 180 kampe i stedet, og i alt vil det samlede antal kampe i hele Champions League stige fra 125 til 225 kampe. Der bliver altså væsentligt mere Champions League-fodbold i fremtiden.

Hvem viser Champions League i TV?

Champions League spilles tirsdag og onsdag, typiske med to kampe kl. 18.45 og resten kl. 21.00. Tidligere var det legendariske kamptidspunkt ellers altid kl. 20.45 for alle Champions League kampe. I mange år har det været Viasat som har haft rettighederne til Champions League i Danmark. Det vil sige, at du kan se Champions League på kanalerne TV3+, TV3 Sport og TV3 Max. Du kan desuden streame kampene via Viaplay.

Stor pengepræmie i Champions League

Champions League er populært – meget populært. Og det er ikke kun sportsånd, der viser sig, når spillerne jubler eller græder. Der er nemlig enormt mange penge på spil i ligaen. Pengepræmierne fordeler sig både over vindere i gruppespillet, forskellige topplaceringer og naturligvis mesterskabet.

Det er vigtigt at holde sig opdateret med dagens odds, da oddsene kan ændre sig i takt med sportsbegivenhederne, og det giver dig mulighed for at træffe velinformererede spilbeslutninger.

Er der engelsk fodbold i dag?

Premier League spilles (typisk) således:
Lørdag: fire kampe kl. 16.00 og én kamp kl. 18.30
Søndag: to kampe kl. 15.00, én kamp kl. 17.30 og én kamp kl. 20.00
Mandag: én kamp kl. 21.00

Premier League er den liga, hvor alle de største hold i England spiller om mesterskabet. Det svarer til den danske Superliga og den tyske Bundesliga. Forskellen er, at Premier League ikke kun er populært i England og Europa. Premier League hører til blandt de mest populære ligaer i hele verden.

I Premier League spiller de 20 bedste hold om det engelske mesterskab. Hvert hold møder hver modstander to gange i løbet af en sæson; én gang på hjemmebane og én gang på udebane. I alt spiller hvert hold altså 38 kampe på en sæson. Sæsonen starter typisk i august og løber frem til maj året efter.

Hvem viser Premier League i TV?

Det varierer lidt, hvilke TV-kanal, der får rettigheder til at vise Premier League. I Danmark er det typisk Viasat, der har rettighederne. Det vil sige, at Premier League vises på TV3+ TV3 Sport og TV3 Max; ligesom de kan streames via Viasats streamingtjeneste Viaplay.

Modsat mange andre ligaer, løber Premier League over alle ugedage; altså fra mandag til søndag. Det skifter lidt fra uge til uge, hvilke dage og tider, der spilles. Tidsrummet er typisk fra kl. 13.00 til kl. 21.00, hvor de mest populære kampe ligger i bedste sendetid og typisk spilles i weekenden.

Er der tysk fodbold i dag?

Bundesligaen spilles (typisk) således:
Fredag: én kamp kl. 20.30
Lørdag: fire kampe kl. 15.30 og én kamp kl. 18.30
Søndag: én kamp kl. 15.30, én kamp kl. 17.30 og én kamp kl. 19.30

Bundesligaen er ligaen om det tyske mesterskab. Her spiller de 18 bedste klubber om at blive Tysklands bedste. Bundesligaen svarer til den danske Superliga og den engelske Premier League.

Hvert år spiller de 18 bedste tyske hold om at blive tyske mestre. Alle hold møder hinanden to gange; én på hjemmebane og én på udebane. I alt spilles der 306 kampe i løbet af sæsonen. Sæsonen starter typisk i august og slutter i maj året efter.

Hvem viser Bundesligaen i TV?

Også til Bundesligaen er det Viasat, der i disse år ejer rettighederne til at vise kampene. Det kan dog ændre sig fra år til år, hvem der køber rettighederne, og hvor kampene dermed vises.

Når Viasat ejer rettighederne, kan kampene ses på TV3 Sport, TV3+ og TV3 Max, ligesom de kan streames på streamingtjenesten Viaplay. For at se kampene skal du altså enten have en TV-pakke med én af disse kanaler inkluderet eller købe et abonnement til Viaplay Sport.

De store og vigtige opgør vises typisk på weekendaftener, men mindre opgør vises også om eftermiddagen og aftenen på hverdage.

Er der italiensk fodbold i dag?

Serie A spilles (typisk) således:
Lørdag: én kamp kl. 15.00, én kamp kl. 18.00 og én kamp kl. 20.45
Søndag: én kamp kl. 12.30, tre kampe kl. 15.00, én kamp kl. 18.00 og én kamp kl. 20.45
Mandag: én kamp kl. 20.45

Serie A er den bedste række i Italiensk fodbold og her spiller de 20 bedste hold om det italiensk mesterskab – også kaldet lo scudetto.

Som i mange af de øvrige nationale ligaer, spilles der i Serie A 2 gange mod hver modstander; én gang på udebane og én gang på hjemmebane. Alle 20 hold spiller dermed 38 kampe i løbet af en sæson. Serie A-sæsonen starter typisk i slutningen af august og løber til slutningen af maj året efter.

Hvem viser Serie A i TV?

I Danmark er det TV2 Sport, der har rettighederne til at vise Serie A-kampe. Det kan ændre sig fra år til år, hvem der får rettighederne. Når det er TV2 Sport, vises kampene på TV2 Sport og TV2 Sport X. Det kræver altså, at du har én af de kanaler for at kunne se Serie A-kampene i TV.

Vær opmærksom på, at TV2 Sport selv bestemmer, hvordan kampene fordeles, og at det derfor ikke er sikkert, at du kan se alle Serie A-kampe uden at have TV2 Sport X. Er det ikke tilfældet, kan du i stedet vælge en TV2 Play-pakke, der inkluderer sport, så du kan streame kampene.

Er der spansk fodbold i dag?

La Liga spilles (typisk) således:
Fredag: én kamp kl. 21.00
Lørdag: én kamp kl. 14.00, én kamp kl. 16.15, én kamp kl. 18.30 og én kamp kl. 21.00
Søndag: én kamp kl. 14.00, én kamp kl. 16.15, én kamp kl. 18.30 og én kamp kl. 21.00
Mandag: én kamp kl. 21.00

La Liga er den spanske liga om det nationale mesterskab. Her spiller de 20 bedste klubber fra Spanien om at blive landets bedste. Som i mange af de øvrige europæiske ligaer spiller alle hold 2 gange mod hinanden på henholdsvis hjemme- og udebane. Det vil sige, at alle hold spiller 38 kampe på en sæson.

La Liga er ikke kun populær i Spanien og Europa. Det er én af verdens mest populære fodboldligaer, og det skyldes især, at nogle af verdens bedste klubber kommer fra Spanien, herunder Real Madrid og FC Barcelona. Og så kommer nogle af historiens største spillere naturligvis også fra spanske hold. La Liga-sæsonen starter typisk i august og løber frem til maj eller juni året efter.

Hvem viser La Liga i TV?

I Danmark er det TV2 Sport, der har rettighederne til at vise La Liga-kampe i TV. Det kan ændre sig fra år til år, hvem der får rettighederne. Når det er TV2 Sport, kan kampene ses på enten TV2 Sport eller TV2 Sport X. Det er op til TV2 Sport at afgøre, hvilke kampe der skal vises på hvilken kanal.

Vil du gerne have adgang til alle La Liga-kampe, kræver det typisk, at du både har TV2 Sport og TV2 Sport X. Et alternativ er dog at streame via TV2 Play.

Tiderne for La Liga-kampe varierer lidt afhængigt af sæsonen. Det skyldes især det meget varme vejr i Spanien i både starten og slutningen af sæsonen. Her spilles kampe fortrinsvis til aften i weekender, mens mindre kampe spilles til aften i hverdagene. Henover de køligere måneder, ligger kampene også henover dagen i weekenderne.