De 10 største sportsstadions i verden (opdateret i 2024)

22. marts 2024

Sport er universel, og intet symboliserer dette mere end de gigantiske stadions, der pryder hver eneste hjørne af vores planet.

Disse kolossale arenaer er mere end blot beton, stål og græs; de er symbolske monumenter, der repræsenterer en nations kærlighed til sport, og er i sig selv værter for nogle af de mest uforglemmelige øjeblikke i sportsverdenen. Fra cricket i Indien til college football i USA, er disse stadions epicentre for passion, spænding, og kollektiv festivitet.

Oversigten over de største sportsstations i verden, er opdelt i disse to:

  1. De 10 største sportsstadions i verden
  2. De 10 største sportsstadions i verden (uden for USA)

De 10 største sportsstadions i verden

Her er listen over de 10 største stadions i verden:

1. Narendra Modi Stadium, Indien: 132.000 tilskuere
2. Rungrado 1st of maj Stadium, Nordkorea: 114.000 tilskuere
3. Michigan Stadium, USA: 107.601 tilskuere
4. Beaver Stadium, USA: 106.572 tilskuere
5. Ohio Stadium, USA: 102.780 tilskuere
6. Kyle Field, USA: 102.733 tilskuere
7. Tiger Stadium, USA: 102.321 tilskuere
8. Neyland Stadium, USA: 101.915 tilskuere
9. Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium, USA: 100.119 tilskuere
10. Bryant-Denny Stadium, USA: 100.077 tilskuere

Interessant nok er otte ud af de ti største stadions i verden beliggende i USA, men det er ikke NFL stadions. Det er stadions til amerikansk college football.


Michigan Stadium i USA, det største college football stadion i verden med plads til 107.601 tilskuere.

1. Narendra Modi Stadium, Indien

Narendra Modi Stadium, beliggende i Ahmedabad i Indien, er nu det største stadion i verden. Det blev indviet i 2020 og har en kapacitet på over 132.000 tilskuere. Stadionet bliver brugt til cricket, Indiens mest elskede sport, og det afholder både nationale og internationale kampe.

2. Rungrado 1st of maj Stadium, Nordkorea

Før Narendra Modi Stadium tog rekorden, var Rungrado 1st of maj Stadium i Pyongyang det største stadion i verden med en kapacitet på omkring 114.000 tilskuere. Nu må det tage til takke med andenpladsen på listen over verdens største stadion. Dette enorme stadion tjener primært som værtssted for fodboldkampe og atletik-begivenheder, men det har også været skueplads for mange store politiske begivenheder og fremvisninger. Dens ikoniske blomsteragtige struktur har givet den en unik placering i verden af internationale stadions.

3. Michigan Stadium, USA

Michigan Stadium, også kendt som “The Big House”, er en af de mest ikoniske arenaer inden for amerikansk college football. Det er beliggende i Ann Arbor, Michigan, og er hjemsted for University of Michigan Wolverines. Stadionet blev oprindeligt bygget til at rumme 72.000 tilskuere, men er siden blevet udvidet flere gange og har nu en officiel kapacitet på 107.601. Arkitektonisk er “The Big House” ret minimalistisk, der er ingen lyse farver, ingen mærkbare reklamer, og ingen gigantisk videoskærm, som mange moderne stadions har. I stedet har det en tidløs kvalitet, der sætter fokus på det, der virkelig betyder noget – spillet på banen.

4. Beaver Stadium, USA

Beaver Stadium, beliggende i University Park, Pennsylvania, er en anden bemærkelsesværdig arena inden for amerikansk college football, opkaldt efter tidligere Pennsylvania guvernør James A. Beaver. Dette imponerende stadion er hjemmebane for Pennsylvania State University Nittany Lions og har en officiel kapacitet på 106.572, hvilket gør det til det fjerdestørste stadion i verden. Det er specielt kendt for “White Out”-kampe, hvor næsten alle tilskuere ifører sig hvidt tøj og skaber en visuelt slående og intimiderende scene for det besøgende hold.

5. Ohio Stadium, USA

Ohio Stadium, ofte kaldet “The Horseshoe” eller blot “The Shoe” på grund af sin unikke hesteskoform, er hjemsted for Ohio State University Buckeyes. Det et af de mest kendte stadions i amerikansk college football og kan rumme op til 102.780 tilskuere, hvilket gør det til det femte største stadion i verden. The Shoe er kendt for sin rige historie og tradition. Arkitektonisk skiller Ohio Stadium sig ud med sin åbne ende, der ligner en hestesko, hvilket giver et unikt udsyn og atmosfære. Men det er fansene, der virkelig bringer The Shoe til live. På kampdage bliver stadionet forvandlet til et hav af scarlet og grå – skolens farver – og den lidenskabelige støtte fra fansene skaber en atmosfære, der er lige så intens som den er uforglemmelig. Ohio Stadium er en ægte bastion inden for amerikansk college football.

6. Kyle Field, USA

Kyle Field er hjemsted for Texas A&M University Aggies. Med en imponerende kapacitet på 102.733 tilskuere, er Kyle Field det fjerdestørste i USA og sjettestørste stadion i verden. Kyle Field er kendt for sin højlydte og entusiastiske atmosfære, især når det er fyldt til bristepunktet med Aggie-fans, kendt som “The 12th Man”. Denne betegnelse stammer fra en historisk begivenhed i 1922, hvor en almindelig studerende blev kaldt ind for at være klar til at spille, hvis holdet løb tør for spillere. Selvom han aldrig kom ind på banen, symboliserer dette øjeblik den urokkelige støtte fra Aggie-fans, der altid er klar til at støtte deres hold. Stadionet har også en unik tradition kaldet “Midnight Yell”. Aftenen før hver hjemmekamp, samles tusinder af Aggie-fans på stadionet for at øve chants, skabe en stemning og vise deres støtte. Dette traditionelle arrangement er et af mange, der forstærker det unikke fællesskab og ånd, der findes på Texas A&M.

7. Tiger Stadium, USA

Tiger Stadium, ofte omtalt som “Death Valley”, er et ikon inden for amerikansk college football. Dette kolossale stadion er hjemsted for Louisiana State University Tigers og kan rumme op til 102.321 tilskuere, hvilket gør det til det syvende største stadion i verden. Tiger Stadium kendt for at være et af de mest vanskelige steder for et udehold at spille, på grund af det utroligt høje støjniveau genereret af LSU-fans. En af de mest mindeværdige traditioner på Tiger Stadium er “Saturday Night in Death Valley”. LSU har en enestående tradition for at spille deres spil om aftenen, hvilket medfører en ekstraordinær elektrisk atmosfære. Disse natkampe er kendt for deres intense og intimiderende atmosfære, og de er blevet en uadskillelig del af LSU’s kultur og tradition.

8. Neyland Stadium, USA

Neyland Stadium, beliggende i Knoxville, Tennessee, er hjemsted for University of Tennessee Volunteers football-hold. Med en kapacitet på 101.915 tilskuere, er det det sjette største stadion i USA og det ottende største i verden. Stadionet blev åbnet i 1921 under navnet Shields-Watkins Field, men blev omdøbt til Neyland Stadium i 1962 til ære for General Robert Neyland, den længst siddende og mest succesrige hovedtræner i Volunteers’ historie. General Neyland er en legendarisk figur i Volunteers historie, og hans indflydelse kan stadig mærkes på stadionet i dag. Neyland Stadium har gennem årene gennemgået en række renoveringer for at forbedre tilskueroplevelsen og imødekomme det stigende antal fans. Disse renoveringer har inkluderet tilføjelse af luksus suiter og presserum, opgradering af siddepladser, og forbedring af faciliteterne, hvilket har bidraget til at gøre Neyland Stadium til en af de mest moderne stadions i amerikansk college football.

9. Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium, USA

Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium, beliggende i Austin, Texas, er det formidable hjem for University of Texas Longhorns football holdet. Med en kapacitet på 100.119, er det det niendestørste i verden. Stadionet, der blev åbnet i 1924, er opkaldt efter Darrell K Royal, den mest vindende hovedtræner i Longhorns’ historie og en af de mest indflydelsesrige skikkelser i amerikansk college football. Over årene har stadionet gennemgået flere renoveringer og udvidelser. En af de mest betydningsfulde opgraderinger fandt sted i 2009, da en ny skærm, “Godzillatron”, blev tilføjet. Denne massive high-definition skærm, en af de største af sin art i verden.

10. Bryant-Denny Stadium, USA

Bryant-Denny Stadium, placeret i hjertet af Tuscaloosa, Alabama, er det stolte hjem for University of Alabama Crimson Tide football-holdet. Med en kapacitet på 100.077, er det det ottende største stadion i USA og det tiende største i verden. Bryant-Denny Stadium er opkaldt efter den tidligere universitetspræsident George H. Denny og den legendariske hovedtræner Paul “Bear” Bryant, som formede Crimson Tide til et nationalt powerhouse inden for college football. Stadionet er ikke kun kendt for sin størrelse, men også for den rige historie og traditioner der følger med at være en del af Alabama football.

Alle disse stadions er steder, hvor historiske øjeblikke er blevet skabt, hvor nationale og lokale identiteter er blevet formet, og hvor millioner af fans har delt deres passion, glæde, skuffelser og triumfer. Uanset om det er i hjertet af Texas, på sletterne i Michigan eller i den brusende energi af Ahmedabad i Indien, står disse stadions som kulturelle fyrtårne, der oplyser sportens globale landskab.

De 10 største stadions i verden (uden for USA)

Uanset om du er en hengiven sportsentusiast, eller bare interesserer dig for bemærkelsesværdige arkitektoniske bedrifter, vil denne liste over de største stadions i verden uden for USA utvivlsomt vække din interesse. Fra cricket i Indien, til fodbold i Spanien og Qatar, repræsenterer disse stadions samlingspunkter, hvor mennesker forenes for at udleve deres passion og fejre den fællesskabsfølelse, som kun sport kan frembringe.

1. Narendra Modi Stadium, Indien: 132.000 tilskuere
2. Rungrado 1st of maj Stadium, Nordkorea: 114.000 tilskuere
3. Melbourne Cricket Ground, Australien: 100.024 tilskuere
4. Camp Nou, Spanien: 99.354 tilskuere
5. FNB Stadium, Sydafrika: 94.736 tilskuere
6. New Administrative Capital Stadium, Egypten: 93.940 tilskuere
7. Lusail Iconic Stadium, Qatar: 92.349 tilskuere
8. Wembley Stadium, England: 90.000 tilskuere
9. Estadio Azteca, Mexico City: 87.523 tilskuere
10. Bukit Jalil National Stadium, Malaysia: 87.411 tilskuere


Melbourne Cricket Ground i Australien med plads til 100.024 tilskuere.

1. Narendra Modi Stadium, Indien

Det øverste punkt på listen er Narendra Modi Stadium i Ahmedabad, Indien. Med en kapacitet på hele 132.000 tilskuere er det ikke bare det største stadion i Indien, men i hele verden. Dette cricketstadion, som blev indviet i 2020, er et vidnesbyrd om Indiens dybe kærlighed til sporten og landets hastigt voksende infrastruktur. Som vært for både nationale og internationale cricketkampe, har stadionet hurtigt cementeret sin plads i hjertet af sportsfans over hele verden.

2. Rungrado 1st of maj Stadium, Nordkorea

Næststørst er Rungrado 1st of maj Stadium i Pyongyang, Nordkorea. Med en plads til omkring 114.000 tilskuere er dette kolossale stadion kendt for at være en af de mest imponerende strukturer i landet. Det er vært for en bred vifte af begivenheder, herunder fodboldkampe, atletik-begivenheder, og store politiske begivenheder, hvilket vidner om dens betydning som et centralt sted for samling og fejring.

3. Melbourne Cricket Ground, Australien

Melbourne Cricket Ground i Australien indtager tredjepladsen på listen med en kapacitet på 100.024 tilskuere. Dette cricketstadion er det største uden for Indien og er et kulturelt ikon og et vartegn for byen Melbourne. Det har en lang og rig historie, som strækker sig tilbage til 1853, og har været vært for mange mindeværdige sportsbegivenheder, herunder flere cricket-verdensmesterskaber og de Olympiske Lege i 1956.

4. Camp Nou, Spanien

Som det fjerdestørste stadion i verden og det største i Europa, kan Camp Nou rumme 99.354 tilskuere. Camp Nou er ikke kun et fodboldstadion; det er en katedral for fans af FC Barcelona, en af de mest succesrige fodboldklubber i verden. Det er et symbol på catalansk identitet og stolthed og er kendt for at skabe en af de mest elektrificerende atmosfærer i sporten.

5. FNB Stadium, Sydafrika

På femtepladsen finder vi FNB Stadium i Johannesburg, Sydafrika, med en kapacitet på 94.736 tilskuere. Også kendt som Soccer City, er dette stadion et ægte monument for fodbold i Afrika. Det blev moderniseret til VM i fodbold i 2010 og har siden været centrum for mange vigtige fodboldbegivenheder i Sydafrika.

6. New Administrative Capital Stadium, Egypten

New Administrative Capital Stadium i Egypten er det sjette største stadion uden for USA med en kapacitet på 93.940 tilskuere. Stadionet er en del af landets bestræbelser på at udvikle en ny administrativ hovedstad. Det er et moderne anlæg, der er vært for både nationale og internationale sportsbegivenheder, og det er et symbol på landets vilje til at fremme sport og kultur.

7. Lusail Iconic Stadium, Qatar

Lusail Iconic Stadium i Qatar er det syvende største stadion uden for USA med en kapacitet på 92.349 tilskuere. Stadionet, som er et af de mest moderne i verden, blev bygget til at være vært for verdensmesterskabet i fodbold i 2022. Det var blandt andet her af VM-finalen mellem Argentina og Frankrig blev spillet. Med sin futuristiske design og banebrydende bæredygtige teknologier repræsenterer Qatars ambition om at blive et globalt sportscentrum. Det skal dog noteres, at der er planer om at nedbringe stadionskapaciteten til 40.000 tilskuere i fremtiden.

8. Wembley Stadium, England

Wembley Stadium i London, er det ottende største stadion uden for USA med en kapacitet på 90.000 tilskuere. Wembley er mere end bare et stadion – det er en institution i britisk og international fodbold. Fra FA Cup-finaler til VM-finaler, har de største kampe i sportens historie fundet sted her, og det fortsætter med at være centrum for mange vigtige begivenheder.

9. Estadio Azteca, Mexico City

Estadio Azteca i Mexico City kommer på niendepladsen med en kapacitet på 87.523 tilskuere. Det er et af de mest berømte fodboldstadions i verden. Som det eneste stadion i verden, har det været vært for to VM-finaler i fodbold – i 1970 og 1986. Denne ikoniske arena har set mange af fodboldhistoriens mest mindeværdige øjeblikke, herunder Diego Maradona’s berømte “Guds hånd”-mål.

10. Bukit Jalil National Stadium, Malaysia

Sidst på listen over de ti største stadions i verden uden for USA, kommer Bukit Jalil National Stadium i Kuala Lumpur, Malaysia. Med en kapacitet på 87.411 tilskuere, er dette stadion det største i Sydøstasien. Det er en central del af Malaysias sportsinfrastruktur, og det har været vært for mange store begivenheder, herunder Commonwealth Games i 1998 og AFC Asian Cup i 2007.


Camp Nou i Barcelona – er både det største fodboldstadion i verden og Europas største sportsstation.

Alle disse stadions, der strækker sig fra Indien til Egypten, Australien og Mexico, viser sportens utrolige globale rækkevidde og dens evne til at samle mennesker på tværs af kulturelle og geografiske grænser. Hver arena fortæller sin egen unikke historie og afspejler det samfund, hvorfra den kommer. De er vidnesbyrd om menneskehedens kollektive lidenskab for at konkurrere mod hinanden på et videnskabeligt niveau og fejre det at være en del af noget større.

På trods af deres forskellige placeringer og de sportsgrene, de huser, deler disse stadions en fælles tråd: de er alle steder, hvor drama udfolder sig, hvor helte bliver født, og hvor minder bliver skabt. Fra den elektrificerende atmosfære af en fodboldkamp på Camp Nou til spændingen ved en cricketkamp på Narendra Modi Stadium, bringer disse stadions menneskeheden sammen i fejring af det bedste, sporten har at byde på.

Uanset om man er fan af cricket i Indien, fodbold i Spanien eller noget helt tredje, så er disse stadions meget mere end bare bygninger. De er ikoner, vartegn, og mest af alt, de er hjem for millioner af sportsfans over hele verden. Så uanset hvor du er i verden, er der altid et stadion tæt på, hvor du kan opleve spændingen, passionen og samhørigheden, der er unik for sportens verden.