Den danske superliga leverer mange talenter til udenlandske klubber

26. september 2023

Vi er så heldige at vi herhjemme har en overflod at dygtige fodboldspillere, i stort set alle aldersgrupper.

Vi udklækker, plejer og passer på vore unge talenter, i en sådan grad, at vi har forsynet mange udenlandske klubber, med unge talentfulde spillere fra egne rækker. Vi sender dem ud i verden med de bedste odds og henter dem hjem igen, når landsholdet skal stille til kamp.

Unge spillere i udlandet

Flere af vores meget unge spillere, som alle har potentiale til også at spille på landsholdet, befinder sig lige nu i udlandet. Matt O´Reley spiller for Celtic. Marius Kjærsgård spiller for RB Salzburg. Rasmus Højlund spiller i Atlanta. Mohamed Daramy spiller i Ajax Amsterdam. Disse fire spillere, er bare et ganske lille udpluk af de mange unge talenter som vi sender udenlands, hvert eneste år. Vi sender dem afsted med glæde, gode ønsker og stor stolthed, I håbet om at de kommer hjem igen, når landsholdet kalder.

Matt O´Reley

Matt O´Reley spiller for Celtic. Han udmærker sig på mange måder, men har et helt exceptionelt godt venstreben. Han er 23 år gammel og et godt eksempel på en af vore unge talenter, som vi virkeligt har lagt kræfterne i, som er røget til udlandet for at spille fodbold.

Marius Kjærsgård

Marius Kjærsgård er kun lige fyldt 20 år, men har allerede gjort karrierer i RB Salzburg, hvor han til dagligt slår sine folder. Han er en rigtig dygtig midtbanespiller, med en helt egen og selvsikker spillestil.

Rasmus Højlund

Rasmus Højlund spiller til dagligt i Atlanta. Han er også kun 20 år gammel, men har allerede taget store skridt på verdensranglisterne. Hans stil er forbundet med både hurtighed og aggressivitet. Han er ikke en spiller som man, uden videre, kommer udenom. Også han er et af eksemplerne på et meget ungt og stort talent, som vi herhjemme har gjort alt for at udvikle, som er smuttet udenlandsk.

Mohamed Daramy

Mohamed Daramy spiller til dagligt i Ajax Amsterdam. Han er 21 år gammel og allerede en spiller man gør klogt i at holde øje med. Han har en ekstrem fart over sit spil. Ikke kun i løb er han hurtig, han dribler også med lynets hast. Hans speed er naturligvis helt hans egen, men uden den pleje og øje på udvikling som vi har herhjemme, var han nok næppe blevet den spiller som Ajax i dag kan bryste sig af at have på holdet.

På landsholdet er de stadig pære danske

Jo, det kan godt virke lidt træls, at så mange af de unge talenter fiser af til de udenlandske klubber. Vi kunne jo godt bruge dem herhjemme, i vores egne klubber. Men, her er det værd at huske på, at de bedste af de unge talenter, kommer til at spille på landsholdet.

I de udenlandske klubber har de hver i sær, tilegnet sig viden, raffineret deres spil og cementeret deres spillestil, alt sammen med løn i udlandet og vel at bemærke ikke noget de kunne få andre steder. Derfor er det faktisk en rigtig stor fordel for det danske landshold, at de unge spillere kommer ud i verden, får hår på brystet og kommer hjem når det virkeligt gælder.