Tre fede og anderledes job inden for sportsbranchen

28. juli 2023

Drømmer du om en karriere inden for sportsbranchen, som ikke kræver, at du er i fysisk topform? Så læs med videre her, hvor vi anbefaler tre fede sportsjob og fortæller om, hvad det kræver at score dem.

Hvis man ikke lige er født med et særligt sportstalent, men er en stor sportsnørd, kan det måske være svært at se, hvordan man får foden indenfor i sportsbranchen. Men fortvivl ikke. Der findes heldigvis masser af måder, man kan dyrke sin passion for sport i professionelt regi. Vi fortæller her om tre af dem.

1. Sportsjournalist

At blive sportsjournalist er et oplagt valg, hvis man gerne vil beskæftige sig med sport. Det kræver naturligvis, at man kan skrive og have en grundlæggende samfundsviden – og kan lære at filme, lave radio, podcast og de andre journalistiske discipliner. Men i første omgang skal man kunne bestå optagelsesprøverne til en af journalistuddannelserne, og så kan man herfra målrette sin uddannelse med praktikforløb.

Kommer man igennem nåleøjet og gennemfører uddannelsen, kan man efterfølgende søge arbejde på TV-stationernes sportsredaktioner, man kan søge til udlandet og skrive for internationale sportsmagasiner, eller man kan skrive for danske aviser med fokus på sport. Fordelen ved at blive sportsjournalist er, at man får adgang til en masse spændende kampe og sportsbegivenheder tæt på, man kan møde sine store sportsidoler, og så kan man vælge, hvilke sportstyper man gerne vil beskæftige sig med.

2. Job som odds-sætter

Et job som odds-sætter er nok ikke lige noget, særligt mange mennesker har hørt om. En odds-sætter er kort fortalt en medarbejder hos en bookmaker, som arbejder med at finde de rigtige odds på de begivenheder, som bookmakeren udbyder. Så når en bookmaker for eksempel udbyder betting på, hvem der er favoritter til at vinde Superligaen, som lige nu spås til at være Fc Midtjylland med odds 1.75, er det en odds-sætter, der med udgangspunkt i matematiske og statistiske beregninger er kommet frem til disse odds.

Udover de oplagte matematiske kundskaber kan det derfor være en fordel, hvis man har en uddannelse som analytiker, haft fag som statistik eller beskæftiget sig med spilteori. Herudover skal man naturligvis bruge meget tid på at dykke ned i forskellige sportsgrene og altid holde sig opdateret i forhold til nutidige omstændigheder, der kan påvirke odds.

3. Sportscoach

En sportscoach er en anden type job, som mange måske ikke kender så meget til, men i modsætning til odds-sætteren har mange måske hørt om coaches. Faktisk er coach det engelske ord for en træner, og hele coach-begrebet udspringer faktisk fra sportsverdenen. Meget interessant handler coaching i erhvervslivet om at skabe vindere baseret på teknikker, psykologi, metoder og værdier fra sportsverdenen, og disse kompetencer er så kommet retur til sporten i form af sportscoaches.

Så nu er sportscoaches i sportsverdenen ikke trænere, men psykologiske mentaltrænere som skal få vindermentaliteten frem i atleterne. Forvirrende, ikke? Nå, men hvis du gerne vil arbejde som sportscoach, findes der masser af coachuddannelser, som efterfølgende kan tilrettes sportens verden.

Så går du og drømmer om en karriere indenfor sportens verden er der mange spændende muligheder som er værd at undersøge.