Få behagelige vandreture ved at vælge det rette fodtøj – og vedligeholde det

19. december 2022

Der er mange gode oplevelser samt god motion, som man kan opnå igennem vandreture.

Det er noget, som flere og flere er begyndt at dyrke og holde af, hvilket garanteret kan forbindes til vores generelle interesse i naturen. Flere danskere elsker nemlig at gå ture i det fri og være ude i naturen. Hvis man dog er til at få nogle lidt anderledes oplevelser end dem, som kan få i sit nærområde, så skal man begive sig ud på nogle vandreture.

Dit absolut vigtigste værktøj på dine vandreture er dine fødder, og derfor er det vigtigt, at du har noget godt fodtøj at gå i. Men hvordan finder man det rette fodtøj som giver de mest behagelige vandreture? Det vil vi gøre dig klogere på i denne artikel

Vandresko eller vandrestøvler?

Der er to valg, når du skal vælge dit fodtøj og det er naturligvis valget mellem vandresko eller vandrestøvler. Der er faktisk ikke noget endeligt svar på dette, men der er nogle ting, som du skal have i mente, når du vælger, da der er fordele forbundet ved begge. Sko giver mere støtte under sålen som er godt, hvis du skal ud på længere strækninger i terræn, som ikke er så belastende. En støvle vil derimod give dig en rigtig god støtte i dine ankler, som kan være godt hvis du skal ud i områder, hvor du kan komme til at glide eller vrikke om på din ankel. En god ide er at investere i begge, så du kan variere, og du kan finde begge typer af vandrefodtøj her.

Gå dem ordentligt til

Noget som de færreste tænker over, når man køber fodtøj, er, at man rent faktisk skal huske at gå det til, inden du skal ud at gå længere ture. Det gælder faktisk uanset, om det er med formålet at vandre eller om det er til hverdagens brug. Sko kan hurtigt komme til at klemme og gnave på din hæl, og derfor skal du huske at gå dem til så de tilpasser sig din fod og du undgår vabler.

Du vil opleve at dine vandreture bliver en meget ubehagelig oplevelse, hvis dit fodtøj endnu ikke er gået til, og derfor skal du være opmærksom på dette. Vores gode råd til dig er derfor at gå nogle korte ture i dine sko inden du skal ud på en længere vandretur. På den måde venner dine fødder sig til at gå i skoene.

Pleje og vedligeholdelse

Dit fodtøj kan hurtigt gå i stykker, og derfor skal du huske at pleje og vedligeholde dit fodtøj. En god start er altid at imprægnere skoene, så de er modstandsdygtige over for vand. Det vil blive en ubehagelig oplevelse fyldt med vabler, hvis dine sko bliver våde under vandreturen, så derfor er imprægnering vigtigt.

Husk desuden at vask og rens dine sko eller støvler løbende. Hvis der får lov at samle sig skidt og jord under skoene bliver de hurtigere slidt og en slidt sko er lig med dårlig komfort. Prioriter derfor at rense dine sko efter hver tur – det tager ikke længe.