Sådan får du mere struktur ind i din hverdag

6. april 2022

Er der noget, som du gerne vil have mere tid til i din hverdag, så kan det være rigtig godt at planlægge sin uge for at skabe tid til alt det, som betyder noget for dig.

Med god planlægning får du mere ro og overskud i din hverdag. En hjælp til det kan være, at starte med at investere i en opslagstavle, så du kan holde styr på dine ugentlige planer. Det kan ofte hjælpe at se tingene visuelt.

Hvad er en struktureret hverdag?

Struktur er med til at hjælpe os med til at få hverdagen til at fungere. At strukturere sin tilværelse giver klare rammer, og er med til at give et overblik over de daglige gøremål og opgaver. For nogle kan det virke afskrækkende og lidt for strømlinet, men faktisk er formålet med struktur, at der bliver frigjort ekstra energi, tid og overskud.

Hvordan planlægge man?

Der er mange gode måder at planlægge sin hverdag på. Den klassiske metode, som mange benytter sig af, er at sætte tid af hver søndag, så du har fuldt overblik over den kommende uge, hvilket kan give dig lidt ekstra energi på kontoen. Det er forskelligt, hvad der fungerer for folk. Nogle finde planlægning og struktur nemt og motiverende, mens andre har svært ved at lægge planer, skemaer og to-do-lister. Uanset hvor du er på skalaen, så kan du bare bruge planlægning som værktøj til det, som du har lyst til og brug for.

Fem gode råd til struktur

Der findes som nævnt mange metoder til at planlægge. En af de første metoder til planlægning er at komme i gang med at benytte enten en kalender eller et skema med ugens syv dage. Dette kan give overblik over dine planer, og give mere ro til hovedet. En anden metode er, at skrive alle dine aftaler ned, også dem som du plejer at kunne huske i hovedet. En tredje metode kunne være at begynde at være realistisk omkring din tid.

Mange planlægger alt for meget, og kan slet ikke nå det på den tid, som de har, derfor bør du sørge for, at der er plads til uforudsete hændelser og opgaver, så når de dukker op, så har du også overskud til dem. Sidst men ikke mindst, lav en madplan og skriv også den ned. Så har du et overblik over, hvad der skal handles ind og til hvornår. Vælg den eller de metoder, som du finder mest anvendelige, og spring ud i det.