Kan det danske landshold gentage succesen fra EM 2020?

18. oktober 2021

Det er et højere puslespil, som skal gå op, når fodbold-Danmark drømmer om at nå langt ved EM i fodbold.

Først og fremmest handler det om at landsholdet skal kvalificere sig til slutrunden, uanset om vi taler om VM eller EM. Hvorvidt Danmark kvalificerer sig afhænger i høj grad af modstanderne, landsholdsspillernes talenter og form. Det kigger vi på nedenfor.

Danmark kvalificerer sig ikke altid til slutrunderne

Hvorvidt danskerne får mulighed for at placere væddemål på sportsbetting det danske fodboldlandshold ved EM i den nære fremtid, afhænger om landsholdet kvalificerer sig til slutrunderne. På nuværende tidspunkt lader landsholdet til at være inde i en god periode, men vi skal ikke langt tilbage i historien for at finde mindre lyse tider.

Danmark kvalificerede sig til VM i Sydkorea og Japan i 2002 efter årtusindeskiftet, men kvalificerede sig ikke til VM i Tyskland i 2006. Derefter var Danmark med ved VM i Sydafrika i 2010, men kvalificerede sig ikke til VM i Brasilien i 2014. Danmark imponerende ved at nå hele vejen til 1/16-delsfinalerne i 2018 ved VM i Rusland, og forventes også at komme med til VM i Qatar i 2022.

I forhold til EM var danskerne med til EM i Holland og Tyskland i 2000, og nåede helt til kvartfinalerne ved EM i Portugal i 2004. Derefter kvalificerede danskerne hverken til EM i Østrig og Schweiz i 2008, eller til EM i Frankrig i 2016, mens de måtte nøjes med et eventyr der sluttede ved gruppespillet i Polen og Ukraine i 2012. Igen altså en pose blandede bolsjer, som er værd at tage højde for, når det vurderes hvorvidt Danmark kan gentage deres EM-succeshistorie fra 2021.

De afgørende modstandere

Det er ikke det samme at kigge på om Danmark vil nå langt ved VM eller EM. Kun de bedste af de bedste landshold kommer med til verdensmesterskaberne, og derfor er der ikke de mere ”nemme” modstandere som for eksempel Wales, eller Tjekkiet, som danskerne fordelagtigt mødte ved det seneste EM. Ved VM taler vi pludselig om Brasilien og Argentina, som kan prale af at have spillere som Neymar og Messi.

Det er langt fra tilfældigt hvilke stjerner Danmark møder på grønsværen. På nuværende tidspunkt kan Danmark nyde ”nemmere” modstandere på grund af deres fordelagtige placering på verdensranglisten. Takket være de flotte resultater ligger Danmark på skrivende fod på en tiendeplads på verdensranglisten.

Verdensranglisten får en afgørende betydning for hvem modstanderne vil blive i gruppespillet ved det kommende VM. Lodtrækningen til VM-grupperne forventes at finde sted i april 2022. Det interessante er at den nok bliver meget anderledes end det forrige VM i Rusland. Ved lodtrækningen til VM i Rusland var Danmark i pulje tre. Dengang lå Danmark nummer 19 på verdensranglisten.

Formår Danmark at vedligeholde deres placering i top ti, vil landsholdet højst sandsynligt ende i pulje to, og det betyder at det danske landshold vil undgå en række af de stærke nationer i gruppespillet. Alt det får en afgørende rolle for de danske drømme om en gentagelse af succeshistorien fra EM i 2021. Det samme gælder naturligvis for EM i Tyskland i 2024, men der er stadigvæk lang tid til, og derfor fokuserer vi på VM i Qatar i første omgang.