EM i fodbold: Hvem vinder sommerens slutrunde

29. maj 2021

EM venter lige om hjørnet, og det er derfor blevet tid til at se nærmere på de forskellige holds chancer.

Fodboldfans verden over ser frem til EM, der for første gang spilles på tværs af udvalgte europæiske byer. Finalen spilles på Wembley den 11. juli, og her vil alle 24 deltagende hold kæmpe for en plads. Der kan dog kun være en vinder, og vi tager her et kig på de landshold, der vurderes at have de største chancer for at vinde.

England

Traditionelt set er englænderne meget pessimistiske, når det gælder deres landshold. Alt for mange gange har de haft store forventninger, som senere har vist sig at falde til jorden. Det er derfor ikke populært at være for optimistiske på englændernes vegne.

Ser vi på truppen, finder vi dog nogle yderst spændende navne. Jadon Sancho og Phil Foden er ved at få sit gennembrud, og kombinerer man dem med rutinerede spillere som Harry Kane og Raheem Sterling begynder det for alvor at se giftigt ud.

Landstræner Gareth Southgate har desuden været vigtig for holdet. Efter mange års middelmådighed, er englænderne begyndt at spille god fodbold. De nævnes af flere fodboldeksperter derfor også som en af favoritterne og det samme gælder når man kigger på odds forslag fra bet365, der giver odds 6.00 for England som vinder. Lykkedes det England at triumfere, vil det være første gang i historien, at de vinder det europæiske mesterskab. Det vil desuden være deres første pokal siden 1966, hvor englænderne vandt VM. Dengang blev finalen ligeledes spillet på Wembley, da England agerede værter for slutrunden.

Frankrig

De forsvarende verdensmestre er en seriøs udfordrer til titlen. Af alle holdene er Frankrig nok det hold, der har den bredeste trup. Det kan vise sig at blive vigtigt, da de fleste af spillerne kommer fra en lang og udmattende sæson. Derfor kan der til tider blive brug for rotation, og her har franskmændene en fordel.

Deres absolutte stjernespiller er selvfølgelig den talentfulde og eftertragtede Mbappé. Kommer han til turneringen i topform, er det slet ikke utænkeligt, at franskmændene kommer til at løfte endnu et trofæ.

Tyskland

Denne slutrunde bliver den sidste for landstræner Joachim Löw, der ellers har stået i spidsen for det tyske landshold, i hvad der føles som en menneskealder. Det bliver derfor enden på en æra for det tyske landshold, og spørgsmålet er i hvilken forfatning holdet kommer til EM i.

Tyskland har ikke præsteret særlig godt igennem de sidst par år, og blev decideret ydmyget ved VM i 2018. Her sluttede de sidst i gruppespillet, og det er heller ikke fordi de har sprudlet på det seneste. Man skal dog aldrig udelukke tyskerne, da de historisk set har været gode ved slutrunder.

For nyligt blev det annonceret, at Hansi Flick tager over på trænerposten efter slutrunden. Han har senest haft succes med Bayern München, som han vandt the treble med. Det kan være et tegn på bedre tider for tyskerne, der dog ikke skal undervurderes til sommer.

Hvem der vinder får vi først svaret på den 11. juli, men uanset hvad kan vi se frem til en interessant slutrunde, med masser af gode kampe.