Kompressionsstrømper er en fordel i fodboldkampen

6. december 2020

Sport er noget vi alle dyrker nu om dage, og vi dyrker det som aldrig før. Det er ikke bare på professionelt plan mere, nu dyrker vi alle både håndbold, løb, fodbold, svømning, cykling osv.

Fodbold er dog en af de ting, som der i mange år har været populært, og en sport der holder os sammen, hvad end vi spiller det på amatørniveau eller professionelt niveau.

Men lige meget hvilket niveau, vi spiller på, så vil vi også præstere bedre og bedre. For det hele handler om konkurrencen i fællesskabet, og det kræver også noget ordentligt udstyr. Hvis ikke du bruger udstyr, der faktisk kan gøre dig bedre, så går du glip af noget.

Kompressionsstrømper til løb giver bedre performance

Dine bens komfort betyder en hel del faktisk. Når du dyrker sport, og især en sport som fodbold, hvor der kan være eksplosive sprint, hurtige driblinger eller afleveringer, der kræver ekstra hård kraft, så er musklerne på benene den største gruppe af muskler, vi bruger, og vi skal derfor værne om dem.

Dette er fx noget af det, kompressionsstrømper til løb kan gøre. Kompressionsstrømper er et utroligt fordelagtigt stykke tøj, idet de øger blodcirkulationen under træningen, øger din præstation, og så restituerer du hurtigere.

En strømpe, der kan fører dig til sejren

Kompressionsstrømper virker sådan, at de presser ind på dine lægge og skaber derfor denne kompression, når du bevæger dig. Du kan derfor med fordel bruge strømperne under løbetræninger og kampen og sagtens hele dagen.

Du får nemlig en langt bedre udholdenhed og komfort under træningen og løbet, hvis du har kompressionsstrømper på, fordi de netop også hjælper mod den væske, der danner sig i benene under al form for sport, der kræver meget.

Du ved, du har det helt rigtige udstyr på, når du har haft kompressionsstrømperne på til løb og til kampen i nogle gange, idet de også bevirker hævelse og ømhed efter træningen, så du netop restituere hurtigere og præstere bedre.

Hvordan vælger man de helt rigtige kompressionsstrømper?

Når du så skal vælge en kompressionsstrømpe, så er der også nogle forskellige faktorer og parametre, der spiller ind.

Kompressionsstrømper er nemlig noget, der skal designes specielt til dig, og derfor kan du vælge dem specifikt ud fra kompressionsgraden, længder og materialer. Der er to længder, du skal være opmærksom på, nemlig de knælange og lyskelange. Den længde, du har behov for, handler fuldstændigt om, hvordan dit blodomløb er.

Kompressionsstrømperne er inddelt i 4 kompressionsgrader, som gør, at du kan finde den helt rigtige type pasform til dig. Det er derfor essentielt for dig at vide, hvis du går ud og køber kompressionsstrømper, at klasse 1 er den svageste kompression, du kan få. Denne minder altså mest om almindelige sokker.

Klasse 2 og 3 hjælper mod dårligt tilbageløb i benene. Dårligt tilbageløb kan være en kæmpe hindring under fodboldkampen, idet du får hævede ankler og oplever træthed. Til sidst er den sidste klasse, klasse 4, som kun bruges af dem, hvis læge har fortalt dem, at de skal bruge det.

Det er fedt at kunne præstere bedre, og det er noget vi stræber efter i den sport, vi dyrker, fordi fællesskabet netop bliver stærkere og tættere i konkurrencens ånd. Derfor er det også fedt at kunne få noget udstyr, der gør os bedre.