Fodbold er og bliver vores favorithobby

26. februar 2021

I mange år har fodbold været en vigtig del af dansk kultur. Vi er da også mange, som er vilde med boldsporten omend på forskellige måder.

Nogle er vilde med at overvære den. Andre nyder at udøve den. Og så er der os, der holder af at kombinere de to ting. Uanset, hvordan vi vender og drejer det, er en ting sikkert: Fodbold er og bliver vores favorithobby.

Vi elsker at se og dyrke sporten

Søndag og fodbold går ligesom hånd i hånd. I hvert fald er det dagen, hvor flere af os stuver sammen foran TV’et og følger med, når eksempelvis den danske Superliga kører over skærmen. Mere end 100.000 danskere følger troligt med om søndagen, som har vist sig at være ugedagen med flest fodboldseer. Her holder vi af at heppe med, når de dygtige danske klubber konkurrerer. Især er vi glade for FC København og Brøndby IF, hvoraf sidstnævnte ifølge BT kan bryste sig af at være den mest populære klub i Danmark. Selv melder klubben, at den har 250.000 erklærede fans.

Meget tyder på, at vi er vilde med at følge med fra sidelinjen. Her bakker det høje antal fans op om store danske klubber. Lige så glade, vi er for at følge sporten, lige så glade er vi for at dyrke sporten. I 2020 havde fodbold et medlemstal på mere end 300.000. Det gør sporten til den største i Danmark. Når arbejdsdagen er omme, er vi altså mange, som dedikerer fritiden til at overvære eller dyrke sporten. Og netop dét viser bare fodboldens status som en af vores absolut favorit sportsgrene.

Fodboldens konkurrenter

Så hvilke hobbyer giver fodbolden konkurrence, når vi ser på popularitet? Der er selvfølgelig en del. Bliver vi ved de aktive hobbyer, rangerer svømning, golf og håndbold højt på listen over danskernes foretrukne fritidsaktiviteter. Medlemstallene afslører dog, at fodbold fortsat er den mest populære sport og hobby i Danmark. Hvor fodbold har med mere end 300.000 medlemmer, i forhold til svømning med knap 200.000 medlemmer og golf med knap 150.000 medlemmer.

På hjemmefronten holder vi af mere rolige og afstressende aktiviteter. Især bruger mange af os tid på at hækle og strikke, hvilket er hobbyer, som har gjort et comeback de seneste år. Som årene er gået, er det også blevet populært med diverse pengespil som online casino, hvorom vi er mange, som forsøger os med spillemaskiner og kampagner på nettet. Tal viser, at op imod 82% af danskere over 18 år har prøvet kræfter med pengespil, mens ca. hver fjerde dansker spiller hver uge.

Derfor er fodbold populært

Så hvordan kan det være, at fodbold er så populært? Populariteten hænger nok sammen med, at fodbold er en sport og hobby, som formår at samle os. En af årsagerne til sportens popularitet i følge ekspertern på Videnskab.dk er, at samhørigheden opstår, når vi hepper side om side på de samme hold, eller når vi mødes med holdkammeraterne til træning eller kamp. Samtidig er fodbold forholdsvis simpel at forstå. Det betyder, at langt de fleste kan være med, hvilket gør boldspillet let tilgængeligt.

Når fodbold er så populær, så skyldes det især boldsportens evne til at skabe samhørighed og sørge for, at alle kan være med. Høje seer-, fan- og medlemstal bekræfter det: Fodbold er og bliver vores favorithobby.