Superligaen – en kort gennemgang

18. januar 2021

Superligaen er Danmarks mest sete sportsliga, og kampene svinger fra at være super intense til at nogle kan være lidt småkedelige.

Det kan dog være sjovt at følge, hvis man odds’er på sit favorithold, igennem de mest populære operatører på markedet.

FC Midtjylland

Sponsoreret af Arbejdernes Landsbank, Faxe Kondi og Ejner Hessel er FC Midtjylland på vej frem, efter flere år med mesterskaber og titler, som har bragt dem til toppen af Superligaen.

Med lokation på MCH Arena, som ligger i Herning, blev FC midtjylland stiftet i 1999 hvilket gør klubben til en af de yngre klubber i Superligaen. MCH Arena blev opført i 2004 med omkring 7.400 siddepladser, til de mange fans som støtter op omkring Midtjyllands storklub. Klubben er frygtet for deres hjemmebane og holder stadig rekorden med 29 hjemmekampe i streg uden nederlag.

Brøndby IF

Stiftet i 1964, hvilket gør Brøndby IF til en af de ældste fodboldklubber i Danmark. Hjemmebanen hedder Brøndby Stadion, med 23.400 pladser og seneste renoveret i 2000. Klubben har de en stærk plads i den danske Superliga og har igennem mange år satset på ungdomstalenter, fra egne ungdomshold.

Michael Laudrup blev på sin 18 års fødselsdag i 1982 brøndbys første landsholdsspiller, og klubben har siden da haft mere end 60 spillere tilknyttet det danske landshold, og det har givet dem en titlen som et af de danske hold som har gjort mest for dansk fodbold på det internationale plan.

FC København

I hjertet af København finder vi Parken, hvor løverne fra FC København hører hjemme. Løverne er både en gammel og en ny klub, da klubben blev grundlagt i 1992, men var en sammensætning af to klubber. Kjøbenhavns Boldklub (KB) og Boldklubben 1903. KB er den ældste fodboldklub i Danmark og blev skiftet helt tilbage i 1876.

Sponsoreret af både Adidas og Carlsberg og med et stadion med plads til 38.000 tilskuere har FC København (eller blot FCK) har vundet Superligaen hele 13 gange siden klubbens fusion.

AAB

Startede som en cricketklub i 1885 og blev få år efter til den fodboldklub vi kender i dag. Med fire danske mesterskaber bag sig og med stadion Aalborg Portland Park med siddepladser til 7700 tilskuere, er AAB også en meget spændende klub, de er for eksempel den første danske fodboldklub som deltog i Champions League.

Hvis du følger den danske Superliga, kan du følge med på bold.dk. Er du typen som selv spiller fodbold kan du her læse hvordan man hurtigt kommer sig over en fodboldskade.