Guide: Kom dig hurtigt efter en fodboldskade

17. december 2020

Om end du er kommet til skade under træning, kamp eller derhjemme men du hygger med din teknik eller kondi, så har de fleste prøvet at få en forstrækning eller en decideret skade som sætter dig ud af spillet i et godt stykke tid.

Men hvordan skal man komme sig bedst? Det kommer selvfølgelig an på ens tålmodighed, og det kan være meget svært at vente i mere end 2 uger for at komme i gang igen.

Akupunktur

Akupunktur er en kinesisk anerkendt lægemiddel som har eksisteret i mere end 2500 år. Når man bruger akupunktur som lægemiddel mod sin skade fungerer det således at akupunktøren vil lokalisere det beskadiget område på din krop og begynde behandlingen ved at sætte en masse nåle ind i en.

Det medfører at kroppen automatisk udskiller den naturlige energi der ligger i det ømme område, også kendt som “Qi”
Qi betyder livets energi, energi, luft og mange andre synonymer. Ordet er kendt i kinesiske medicinske fagtermer men også kinesisk kampsport, hvor man skal kontrollere sin “Qi”.

Kiropraktor

Man kender alle de her ASMR (‘autonomous sensory meridian response’) videoer fra youtube som masserer ens hjerne med finurlige lyde såsom personer der spiser, negle der blidt føres hen over et bord eller andre små lyde som vi normalt ikke tænker over.

Kiropraktik er dog meget anerkendt og velkendt lægemiddel i Norden og der er rige muligheder for at finde en dygtig kiropraktor her i Danmark.

Men hvad sker der under behandlingen?>
Eksempelvis hvis man har en svær rygskade og ikke kan gå, kan kiropraktik være genvejen til at komme på rette fod igen. I denne video møder man en patient som har svære rygsmerter, som faktisk er så slemme at de blokerer en del for at hans lunger kan folde sig ud.

Med høj præcision lægger kiropraktoren en hårdt, men præcist tryk på rygraden og ud af det kommer der et stort knæk!
Inden for få sekunder kan man tydeligt se forskel. Patienten trækker nemmere vejret og smerterne er lindret.

Kiropraktik kan bruges i mange tilfælde af smerter:

  • Piskesmæld
  • Forstuvninger
  • Led som er poppet ud af position
  • Varige smerter i kroppens led

Fysioterapi

Fysioterapi er nok en af de mest velkendte lægemidler i Danmark, når det kommer til heling og genoptræning. I sporten fodbold, ser man tit at man sender spillere til fysioterapi hvis de har haft en meget slem skade i form af brækkede knogler eller en knæskald som er faldet ud af led.

Under fysioterapien genoptræner man muskler og led for at genopnå samme smidighed eller funktion som man havde før ens uheld. Behandlingen består typisk i at man laver fysiske øvelser i form af nogle specielle teknikker som kan virke smertelindrende på sigt. Disse øvelser kan være så specifikke og så præcise at man kan gå ind og ramme de helt rigtige led og, eller muskler som er berørt af skaden.

Fysioterapi har den fantastiske effekt at det kan træne ens muskler op, så man bedre kan lære at slappe af i kroppen og få den måde få bedre rygstruktur og lungefunktion.