3 utraditionelle historier fra fodboldverdenen

14. december 2020

Vi kender alle historien om målet, der blev scoret af “Guds hånd”. Vi kender også alle historien bag “en Jesper Olsen” (som i øvrigt er et virkeligt ufortjent eftermæle, da stort set alle hans andre præstationer var uovertrufne).

Men fodbolden byder på en masse andre gode historier, som ikke som sådan handler om hvor meget Messi scorer eller vinder eller hvor mange penge Ronaldo tjener.

Derfor giver vi dig her tre sjove historier fra fodboldens verden. De gør dig ikke til en bedre fodboldspiller eller bedre til at bette på fodbold. Men de kan være en god icebreaker eller anekdote, når du næste gang sidder med en fodboldinteresseret bordherre / borddame.

1. Danskeren, der fik en bagdør ind på Barcelonas hold

Martin Braithwaite var en forholdsvis ukendt dansk fodboldspiller indtil starten af 2020. Her begyndte der at florere rygter om at FC Barcelona var i gang med at skrive kontrakt med en dansk spiller. Der var i Facebook grupper megen gætteri om, hvem det kunne være og flere sagde “det er der ingen danskere, der er gode nok til”.

Det viste sig så, at det var Martin Braithwaite, der kom fra Esbjerg FC og havde haft en karriere i både Frankrig og England og det sidste års tid havde spillet i spanske La Liga for holdet CD Leganés.

Men hvordan kunne det overhovedet lade sig gøre? Transfervinduet var jo lukket.

Det skyldtes, at FC Barcelona havde fået Ousmane Dembélé langtidsskadet. Dermed havde de fået tilladelse til at signe en ny spiller. Det skulle dog være en spiller fra den spanske liga. Og her passede Martin Braithwaithe så lige ind i FC Barcelonas profil og endte med at spille for FC Barcelona og 22. februar løb Martin fra Esbjerg så på banen i den blå-lilla spilletrøje, som så mange børn drømmer om at få lov til at trække i. I kampen assisterede han desuden to mål og 13. juni 2020 scorede han sine første mål for FC Barcelona.

2. Verdensmesteren der ville spille fodbold

Har man vundet et hav af verdensmesterskaber og OL guld i løb skulle man mene, at det var nok. Men ikke for jamaicanske Usain Bolt. 3-dobbelt verdensmester i 100 m. løb, 4-dobbelt verdensmester i 200 m løb og OL-guld i både 2008, 2012 og 2016. En ret imponerende karriere.

Men så fik den fodboldglade løber den idé, at han også ville være professionel fodboldspiller (hvem vil ikke gerne det). I 2018 var han dog klubløs og meddelte, at han opgav sin professionelle fodboldkarriere.

Umiddelbart vil man jo mene, det er en gigantisk fordel at være lynhurtig på en fodboldbane, men hans manglende fodboldkarriere beviser, at det ikke er nok at være dygtig blot til én af de discipliner, som fodbold kræver.

Usain Bolts fodboldkarriere var lidt tam. Han nåede at spille nogle måneder i Australien for Central Coast Mariners i 2018. Det var ikke en karriere, han ville blive husket for, ligesom Peter Schmeichel heller ikke bliver husket for sin musikkarriere.

3. Da Skagen slog Brøndby

Brøndby har vel altid været et af landets stærkeste fodboldhold. Til gengæld er der ingen, der tænker fodbold, når man nævner byen “Skagen”.

I april 1987 skulle amatørerne fra Skagen IK møde Brøndby, der dengang var ét af Europas stærkeste fodboldhold. Kampen foregik i Brøndby, hvor førnævnte Peter Schmeichel stod på mål.I den anden ende af banen stod den 31-årige Jens Gram på mål.

Kampen var ikke overraskende domineret af Brøndby, men ikke desto mindre endte den 1-1 (Skagen scorede på deres eneste reelle chance) og måtte ud i overtid. I overtiden endte den 2-2 og måtte således ud i straffespark.

Og i straffesparkskonkurrencen skete det helt fantastiske, at Skagens målmand Jens Gram reddede hele to af Brøndbys skud på mål og dermed endte Skagen med at slå Brøndby med cifrene 6-7.
En præstation ingen havde forestillet sig.

Denne artikel er leveret i samarbejde med løbesiden starttorun.dk